Menu Forside

Beethovens 4. klaverkoncert som Søndagsklassiker

Danmarks Radios P2 kanal har en programserie, hvor et lille panel lytter til 5 versioner af et værk og vælger et af dem som det bedste. Det hedder Søndagsklassikeren og er af meget varierende kvalitet. Hjemmesiden er her: http://www.dr.dk/p2/soendagsklassikeren.
I denne uge var værket min højtelskede fjerde klaverkoncert af Ludwig van Beethoven. Så jo, det måtte jeg da høre! Denne uges vinder var såmænd Murray Perahia som solist – resten fik jeg ikke fat i, men godt er det! Nr. 2 blev en vidunderlig indspilning med Wilhelm Kempff som solist – min favorit, selvom man begynder at kunne høre, at der er gået nogle år siden da.
P2 har svært ved at opdatere deres hjemmeside og deres Facebook og Twitter profiler i weekenden, men med lidt held kommer resultatet af panelets bedømmelse til at stå her: http://www.dr.dk/p2/soendagsklassikeren/soendagsklassikeren-37
På den side kan man (gen-) høre udsendelsen, og man kan erklære sig enig eller uenig med valget. Fidusen er, at det samme værk lyder meget, meget forskelligt I hænderne på forskellige ensembler.

… ugens anbefaling, ikke mindst fordi det gjaldt et af mine absolute favoritværker. Lyt til udsendelsen!

 

Hurtig opdatering: Lidt research viser, at Perahia indspillede koncerten med Bernhard Haitink (uhm!) og Concertgebouw. Den var nok værd at få fingrene i….

Kategorier:generelt

Tagged as:

Eva

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: